Stroeji.bg - Хидрофобен шперплат, Медия, Строителство

Хидрофобен шперплат от ШПЕРПЛАТ .bg

Строителен хидрофобен шперплат от тополова дървесина с лепилна връзка водоустойчива фенол-формалдехидна смола.

Многослойната структура на водоустойчивия шперплат от 13 слоя гарантира геометричната стабилност на платната.

За защита на лицевите повърхностти от влага и за постигане на гладка повърхност на шперплата се използва покритие от 140 гр./кв.м. позволяващо многократна употреба на материала.

хидрофобен водоустойчив шперплат, кофраж

Предимства на нашия шперплат

За контакти с ШПЕРПЛАТ .bg

Хидрофобен шперплат - Новини

Банките увеличават кредитирането

Новини от Шперплат.bg Почти две години на затишие вчера банкери дадоха заявка за увеличаване на кредитирането и намаляване на просрочията. Предпоставка за превключването е натрупаната от банките ликвидност, определена от изпълнителния директор на Пощенска банка Асен Ягодин като "гореща".

Банките вече трябва да погледнат към финансиране на нови проекти, за да могат да подобрят и доходите си, каза изпълнителният директор на Емпорики банк Гълъбин Гълъбов по време на IX-ия финансов форум "Банки, инвестиции, пари". Ако през миналата година ръстът на кредитирането наистина е бил маргинален, по думите на Ягодин вече се вижда промяна на тенденцията и възможност свиването на кредитните портфейли да спре.

В края на тази година може да се очаква кредитен ръст от 4-4.5% според прогнозите на Уникредит Булбанк, представени от главния й икономист Кристофор Павлов. По думите му отпускането на заеми започва да се нормализира. Павлов прогнозира, че негативните тенденции при кредитите както за обема им, така и на качеството им скоро ще се пречупят.

От края на миналата година и началото на тази вече се забелязва и забавяне на темпа на нарастване на проблемните кредити, което е сигнал, че банките са в състояние да се справят с просрочията, обясниха банкерите. През последните две години финансовите институции основно управляваха кредитния риск, като предоговаряха и реструктурираха стари заеми, без да отпускат нови.

От началото на тази година банкерите вече говорят, че ръстът на просрочията спира и започва нова тенденция на тяхното намаляване. Към края на 2010 г. делът на необслужваните заеми (просрочия над 90 дни) е 11.6%. Увеличаването на новите кредити също е фактор, който ще допринесе за намаляване на дела на проблемните заеми в банковите портфейли.

Източник: Fisconsult


Нови реалности на пазара на имоти
Цените на имотите в страната започнаха да се стабилизират. И докато все повече от специалистите смятат, че едва ли ще видим още значителни понижения, не са много и тези, които очакват начало на възходящ тренд.

Ипотечното кредитиране излезе от кризата
Ипотечни заеми взимат предимно хората на възраст между 26 и 35 години. Те са над 48 на сто от всички изтеглили кредити за изминалия месец.

Банките увеличават кредитирането
Почти две години на затишие вчера банкери дадоха заявка за увеличаване на кредитирането и намаляване на просрочията. Предпоставка за превключването е натрупаната от банките ликвидност, определена от изпълнителния директор на Пощенска банка Асен Ягодин като "гореща".

Икономиката на България през 2011: Слаб растеж и риск от инфлация
Икономиката на България ще започне постепенно да се възстановява през тази година, подкрепена от износа и малките вътрешни инвестиции, като по-чувствително това ще се усети през втората половина.

Дянков: Заемаме се с фискалните ефекти на кризата
Икономическата криза завършва и сега е време да се справим и с фискалните й ефекти, каза на пресконференция днес вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.


Към началото на ШПЕРПЛАТ.bg
За контакти със ШПЕРПЛАТ.bg

Можете да свалите тази страница в следните формати: SHPERPLAT.BG - Информация за ШПЕРПЛАТ.bg - Word DOC Format  SHPERPLAT.BG - Информация за ШПЕРПЛАТ.bg - Acrobat PDF Format

Сайтове от нашата мрежа

Гарантирано качество на шперплата

Фабриката, с която работим в Китай, е основен снабдител на водещи фирми-производители на шперплат в Германия и САЩ.

За контакти

Посетете МИП ГРУП във FB   Посетете блога на МИП ГРУП в Blogger   Посетете блога на МИП ГРУП